Vieraat tuotantokaudella 2021

Huippunaiset TV-ohjelma kertoo huippunaisista tämän päivän Suomessa. Vaikka naisten urakehityksestä on aloitettu keskustelu 1800-luvulla, naisten menestystarinoita koskevaa keskustelua on edelleen tv:ssä turhan vähän. Naisten tarinoille ja menestyselementtien esiin nostamiselle on edelleen tarvetta ja tilaa. 

Huippunaiset-ohjelman käsikirjoittajanaja juontajana toimii Jaana Villanen. Jaana näkee, että jokainen nainen on huippunainen ja jokaisella on oma ainutkertainen tarina kerrottavanaan. Sarjan uusi kausi alkaa tiistaina 9.3. klo 21.30. Ohjelmasarja on puheenvuoro huippunaisista tämän päivän Suomessa. 

Sarjan toisella tuotantokaudella on mukana 13 upeaa naista. Ohjelma nostaa esiin vahvoja naistarinoita ja positiivisia suomalaisia naisesikuvia. Ohjelmasarjassamme naisia kannustetaan uskomaan itseensä ja etenemään kohti sitä, minkä he kokevat itselleen tärkeäksi. 

KAARI UTRIO

“Mistään kirjailija ei voi olla niin kiitollinen kuin lukijoistaan. Ilman lukijaa ei ole kirjailijaa. Minä teen teistä lukijoita, ja te teette minusta kirjailijan.”
-Kaari Utrio

Kaari Utrio on kohta viiden vuosikymmenen ajan ollut yksi Suomen suosituimpia kirjailijoita. Tuotanto on lajissaan ainutlaatuista Suomessa, ja hänen historiallisia romaanejaan ja tietokirjojaan lukee koko kansa jo kolmessa polvessa. Utrion romaaneissa kansamme menneisyys kuvastuu tarkkaan tutkittuna tietona, johon kietoutuvat tarinat, seikkailut, romantiikka ja huumori. Esikoisteos Kartanonherra ja kaunis Kirstin ilmestyi vuonna 1968.

Utrio korostaa teoksissaan naisen merkitystä ja voimaa, ja samalla vastuuta, yhteiskunnan koossapitävänä tekijänä. Utrio on aktiivinen yhteiskunnallinen keskustelija ja hän vaikutuksensa suomalaisen naisen ajatteluun on ollut kenties merkittävämpi kuin kenenkään muun yksityisen ihmisen.


MINNA TERVAMÄKI

”Vain kokemus ja itsetuntemus opettavat lopulta, missä omat rajat menevät”

Minna Tervamäki on tanssija-koreografi, jolla on taustallaan loistokas ura Suomen Kansallisbaletin tähtitanssijana. Hän esiintyi yli 25-vuotisen tanssijakiinnityksen aikana lähes kaikkien arvostetuimpien klassisten balettien päärooleissa, ja sai Tähtitanssijan nimikkeen vuonna 2009 ensimmäisenä tanssijana Kansallisbaletissa. Tervamäki jäi eläkkeelle Kansallisbaletista keväällä 2012, mutta tiivis työskentely tanssija-koreografina jatkuu.

Uransa aikana Minna Tervamäki on tehnyt yhteistyötä lukemattomien eri taidealojen ammattilaisten kanssa. Taiteellisen työn rinnalla hän toimii esiintymisvalmentajana, kertoen omien kokemustensa kautta vastoinkäymisten ja pelkojen voittamisesta, muutosten kohtaamisesta, itsensä ylittämisestä ja samalla herkkyyden säilyttämisestä.  


MARI LEPPÄNEN

“Ihminen tarvitsee elämäntarinan, jonka voi kestää”

Mari Leppänen on suomalainen filosofian ja teologian maisteri, luterilaisen kirkon pappi, Turun arkkihiippakunnan piispa sekä lestadiolaisen herätysliikkeen tutkija ja tietokirjailija. Leppänen on ensimmäinen nainen, joka on nimetty arkkihiippakunnan piispaksi. Hän on työskennellyt työuransa aikana myös elämäkertatutkijana.

– Mikään muu ei inspiroi minua enempää kuin se, että joku alkaa kertoa omasta elämästään. Kenen tahansa elämästä paljastuu mielenkiintoisia vaiheita ja kohtaloita.

Elämäntarinat opettivat Leppäselle sen, että ihminen jäsentää omaa minuuttaan koko elämänsä ajan joko tietoisesti tai tiedostamattaan. Yritämme rakentaa elämästä sellaisen kertomuksen, jonka kestämme ja jonka kanssa jaksamme elää.

Piispana Leppänen haluaa vaikuttaa sen puolesta, että kirkko sitoutuu juuriinsa, toivoon ja todellisuuteen sekä ottaa seksuaalisuutta ja sukupuolisuutta koskevan tiedon vakavasti. Uusi hengellinen kieli on löytynyt myös hiljaisuuden joogan ja ikonimaalauksen kautta.
– Hiljaisuus ei ole oman itsen ympärillä pyörimistä vaan radikaali muutosvoima, joka muuttaa sekä omaa sisintä että maailmaa. Hiljaisuudesta syntyy rohkeus puhua ja toimia (Taneli Kylätasku, Kirkko ja Kaupunki, 11.1.20201)


ARJA KORISEVA

”Elämäni paras aika on aina. Luovuin sitku-elämästä ja elän nytku-elämää.”

Arja Koriseva on suomalainen iskelmälaulaja, musikaalitähti ja televisiokasvo. Hänet kruunattiin vuonna 1989 Tangokuningattareksi ja palkittiin vuonna 1997 Kaikkien aikojen tangokuningattareksi. 

Arjasta tuli yleisön suursuosikki, joka hurmasi ihmiset kaikkialla Suomessa, missä liikkuikin. Lukuisat hänen albumeistaan ovat Suomen kaikkien aikojen myydyimpien levyjen luettelossa. Koriseva on palkittu muun muassa Emma-patsaalla vuoden naissolistina 1991, Kullervo Linnan Säätiön palkinnolla 2004 ja 1992 The World music Awards palkinnolla Monte-Carlossa, "Best selling artist of the year". Koriseva on esiintynyt menestyksellisesti useissa tv-ohjelmissa, näytellyt valkokankaalla, ja lahjoittanut äänensä Disneyn Pocahontas-hahmolle.


MARIA GUZENINA

Maria Guzenina on suomalainen poliitikko, toimittaja ja juontaja. Hän on SDP:n  kansanedustaja ja espoolainen kaupunginvaltuutettu.

Sanavalmis ja karismaattinen Guzenina valittiin ensimmäisenä suomalaisena MusicTV-kanavan juontajaksi. MTV-uran jälkeen hän on toiminut mm. Yleisradion euroviisukommentaattorina sekä radio- ja tv-toimittajana, kirjoittanut kolumneja muun muassa Ilta-Sanomiin, Uutispäivä Demariin ja Iltalehteen, ja kirjoittanut yhteiskunnallisten vaikuttajien haastattelusarjaa Meidän Suomi -lehteen.

Kevään 2007 eduskuntavaaleissa Guzenina oli vaalin suurimpia äänikuningattaria yli 12 000 äänellään. Kesäkuussa 2008 hänet valittiin SDP:n varapuheenjohtajaksi. Hän oli myös Suomen peruspalveluministeri kesäkuusta 2011 toukokuuhun 2013.


LEENA SARVI

”Jos haluat kauneutta elämääsi, katso ympärillesi positiivisin ajatuksin.”

Leena Sarvi on pitkän malli- ja juontajauran tehnyt tyylikonsultti, joka jatkuvasti seuraa omaa aikaansa. Vankkumattomasta tyylitaidostaan tunnettu Sarvi on arvostettu muodin, tyylin ja kauneudenhoidon asiantuntija sekä sanavalmis esiintyjä. Hän on Suomen tunnetuimpia näytösjuontajia ja toimii lisäksi kouluttajana, luennoitsijana sekä muoti- ja tyylikonsulttina.  

– Kauneus on ulkoisen ja sisäisen, löydetyn tyylin ilmentymä täydellisen ulkonäön sijaan. Itse asiassa kauneuteen kuuluu myös rosoja. Vaikka joku olisi kuinka kaunis ulkoisesti, ei se vetoa, jos ihmisen sisin ei hehku hyvää oloa.


SIRPA PIETIKÄINEN

“Universaali inhimillisyys määrittää ihmisiä osuvammin kuin kansallisuus”

Sirpa Maria Pietikäinen oli ensimmäinen kokoomuslainen ympäristöministeri. Hän on toiminut vuodesta 2008 Euroopan parlamentin jäsenenä, ja on Suomen kokeneimpia europarlamentaarikkoja.

Pietikäinen valittiin eduskuntaan 23-vuotiaana. Hän edusti 1980-luvulla kokoomuksen nuorta siipeä, jolle ympäristö- ja sosiaaliasiat sekä tasa-arvo olivat keskeisiä teemoja. Myöhemmin Pietikäisen ”sinivihreä” linja nosti hänet Ahon hallituksen ympäristöministeriksi. Hän oli talous- ja ydinvoima-asioissa usein eri linjoilla puolueensa kanssa. Pietikäinen valittiin 27. helmikuuta 2006 alkaen uutena jäsenenä Kone Oyj:n hallitukseen. Hän oli Reilun Kaupan edistämisyhdistyksen puheenjohtaja 1999–2005, Suomen YK-liiton puheenjohtajana 1998–2007 ja YK-liittojen maailmanjärjestön WFUNA:n puheenjohtajana 2000–2005. Hän on edistänyt Alzheimer-asiaa Muistiliitto ry:n (Alzheimer-keskusliitto) liittovaltuuston varapuheenjohtajana. 

”Nuorena kansanedustajana uskoin, että tasa-arvoasiat olisivat aivan eri tolalla parin vuosikymmenen päästä. Tilanne on kuitenkin yhä yllättävän samanlainen – eivät sovinistiset ajattelijat ole siirtyneet Kansallismuseoon.” (Itkonen, Leila: ”Mitä olen oppinut: Sirpa Pietikäinen.” Apu.fi, 7.8.2015)


MARI RANTASILA

Mari Rantasila on palkittu muusikko, näyttelijä ja elokuvaohjaaja. Hän on näytellyt muun muassa televisiosarjoissa Raid ja Kotikatu. Vuonna 2015 Rantasila näytteli Petri Kotwican elokuvassa Henkesi edestä, josta hänelle myönnettiin parhaan naissivuosan Jussi.
Rantasila on ohjannut lyhytelokuvia ja kolme Risto Räppääjä -elokuvaa: Risto Räppääjä ja sen jatko-osat Risto Räppääjä ja polkupyörävaras sekä Risto Räppääjä ja viileä Venla sekä uusimpana Puluboin ja Ponin leffa.

Laulajana Rantasila tuli tunnetuksi vuonna 1989 Se-yhtyeen Yarin säveltämällä ja sanoittamalla "Auringossa"-kappaleella. Vuonna 2000 hän lauloi Raid-televisiosarjan tunnuskappaleen "Vain rakkaus". Rantasila palkittiin vuoden naissolistin Emma-palkinnolla vuonna 2000. Rantasila on toiminut myös lauluntekijänä Kaipuun kääntöpiiri -levyn tekemisestä lähtien. 


JUTTA LARM

Jutta Larm on pitkän linjan hyvinvointiyrittäjä, personal trainer, fitness-urheilija, seksuaaliterapeutti ja luennoitsija. Larm on esiintynyt useissa tv-ohjelmissa, julkaissut kirjoja ja lanseerannut nimeään kantavan fitness-vaatesarjan.

Nykyään Jutan työtä on auttaa ihmisiä havahtumaan ja ymmärtämään, että onnen avaimet ovat omissa käsissä. Larmin omistama FitFarm on noussut muutamassa vuodessa maan johtavaksi liikunta- ja hyvinvointipalveluja internetin välityksellä tarjoavaksi yritykseksi. 


MARJA-LEENA HAAPANEN

Marja-Leena Haapanen on positiivisella elämänasenteella rikastettu intohimoinen osakesijoittaja, kouluttaja sekä naisille suunnattujen sijoitustapahtumien uranuurtaja. 

Yli 40 vuoden työuran isoissa organisaatioissa ja yli 30 vuoden osakesijoittamisen kartuttamalla kokemuksella Marja-Leena päätti toteuttaa unelmansa ja perustaa historiaa tehden Suomeen Naisten Oman Pörssiklubin. Yritystoiminnan ohessa Marja-Leena toimii myös Helsingin Osakesäästäjien hallituksen jäsenenä ja aiemmin, ennen NoP:in perustamista hän toimi myös toiminnanjohtajana.


SUNNEVA SJÖGRÈN

Missikeisarinna, yrittäjä, myynnin ja markkinoinnin ammattilainen Sunneva Sjögrèn on vuosien saatossa tehnyt töitä kauneuden, hyvinvoinnin ja itsetuntemuksen parissa. Sjögrèn kannustaa ihmisiä löytämään oman sisäisen kuningattarensa/kuninkaansa itsetuntoa kohottavilla ”Löydä sisäinen kuningattaresi” -luennoilla ja työpajoissa.

Yli kahdenkymmenen vuoden kokemus yrittäjänä ja työnantajana asiakaspalvelualalla on koulinut Sunnevasta vahvan ja itsenäisen osaajan myynnin ja markkinoinnin sekä kauneuden, muodin ja esiintymisen saralla. Hän luotsaa peräänantamattomasti eteenpäin ikonista Miss Suomi-brändiä, jonka juuret ulottuvat aina vuoteen 1931 saakka.


 Huippunaisten 1. tuotantokausi

Hänen vieraanaan oli ensimmäisessä tuotantokaudessa 13 naista. Ohjelmaan pyydettyjen naisten valintaperusteluina kiinnitettiin huomiota heidän tekemäänsä työhön sekä tapaansa olla ja vaikuttaa ympäröivään yhteiskuntaan. 

Jokaisessa jaksossa naiset avasivat erilaisia ajatuksen polkuja evääksi sille, kuinka nainen voi löytää rohkeuden itsestään ja uskaltaa aloittaa elämässään jopa uuden luvun. Mukana ohjelmassa olivat Nasima Razmyar, Minna Parikka, Hanna-Maria Seppälä, Erja Lyytinen, Cristina Andersson, Maria Drockila, Susanna Rahkamo, Birgitta Kervinen, Tiina Koski, Johanna Oras, Saimi Hoyer, Laura Huhtasaari, Jaana Hirvikangas ja Ann Wahlroos-Jaakkola.

Huippunaiset – ohjelman tavoitteena on vahvistaa naisten itsetuntoa. Tavoitteena on, että tuotantokaudessa mukana olevien hyvin erilaisten tarinoiden avulla naiset kykenisivät oivaltamaan, kuinka olla vähättelemättä osaamistaan, tekemisiään eivätkä ajattelisi, että ”olen vain….Ohjelman tavoitteena on edistää osaltaan sitä, että jokaiselle naiselle syntyisi voimaa etsiä ja löytää oman äänensä, jotta se uskallettaisiin tuoda esiin aitona ja ainutkertaisena. Tähän usein toisten naisten esimerkki, voimaannuttavat tarinat ja rohkaiseminen auttavat. Löydetään vahvuutta olla enemmän oma itsensä. Ohjelman tavoitteena on rohkaista enemmän naisia etsimään omaan ääntään ja toteuttamaan omia unelmiaan sekä vahvistamaan osaamistaan, joka on monelle naiselle yhä edelleen yllättävän vaikeaa.


Huippunaiset-ohjelman käsikirjoittaja ja juontaja on arvostrategi Jaana Villanen, joka haluaa nostaa naisten tarinoita esiin. Jaana on toinen kirjoittajista teoksessa Huippunaiset.Menestystarinoita ja keväällä 2019 hän toimitti kirjan, jonka sivulta kuului 365 naisen ainutkertainen, vahva ääni. 

Jaana haluaa omalla toiminnallaan edistää naisissa sitä ainutkertaista rohkeutta, jonka avulla he voisivat löytää voimaa ja kykenisivät tarttumaan vastoinkäymisiin ja elämän mukanaan tuomiin haasteisiin. Jaana haluaa kaikessa toiminnassa pureutua arvojen, merkityksellisyyden ja rohkeuden voimaan, ja haastaa uskaltamaan pysähtymään kahden tärkeän kysymyksen äärelle, jotka ovat: ”Kuka minä olen?” ja ”Mitä minä haluan?” Jaana uskoo, että löytäessämme tärkeät asiat, joita haluamme edistää, kykenemme viemään toimintamme täysin uudelle tasolle. Välittäminen on hänelle tärkeä arvo, joka näkyy asioiden ”tonkimisena” ja perehtymisenä, asioiden loppuun saattamisena ja toisten auttamisena.

Jaanassa itsessään konkretisoituvat tarinat sisukkuudesta, peräänantamattomuudesta, välittämisestä, vastuullisuudesta ja kovasta työstä, jotka syntyvät hänelle tärkeiden asioiden tekemisestä. 

Jaana Villanen on arvostrategi, palvelu- ja liiketoimintavalmentaja, puhuja, juontaja ja osallistava kouluttaja, joka on loputtoman kiinnostunut sekä jokaisen ihmisten että yritysten kehittämisestä arvopohjaisesti. 

Jaana on erikoisjuristi (HTM), ammatillinen pedagogi AmO, NTM, tuotekehittäjä, Life Coah ja palvelumuotoilija. Hän on loputtoman utelias opiskelija, joka haluaa alati oppia uutta ja kehittää omaa toimintaansa kyetäkseen siten auttamaan muita myös siinä. Jaana on myös kirjoittanut tietokirjoja, jotka pureutuvat sekä tuotekehityksen saloihin että kehittämisen asenteeseen ja itsensä johtamiseen.


Juontajan vaatteet:

Tatanka Desingn
www.tata.fi

PL Päivi Lartama Collection
www.paivilartama.com

Uhana
www.uhanadesign.com

Tyyki Design
www.tyyki.fi

Kengät:

Minna Parikka
www.minnaparikka.fi

Korut:
Tiina Parikka/ Lady Renaissance
www.ladyrenaissance.fi

Studion kukat:

Kaisan Kukka
www.kaisankukka.fi

Meikit/kampaukset:

Salon Bella Pelon
www.salonbellapelo.fi

 

Yhteistyössä: